Poradna - Epilepsie

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Epilepsie

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je epilepsie dědičná.Jsem totiž těhotná a partner trpí mírnou epilepsií mívá záchvat tak jednou za rok.Mám strach aby to nemělo i dítě.Děkuji za odpověd

Odpovědi na otázku

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat. Před 3 měsíci jsem prodělala slabý epileptický záchvat. Den před tím jsem byla na diskotéce a pila alkohol a je pravda, že jsem toho moc nenaspala a večer jsem taky 3 hodiny řídila domu a cítila jsem že jsem už unavená. Záchvat trval asi 2 minuty, ale jazyk prokously nebyl a ani pomočená a to prý bývá. Když jsem se z toho vzpamatovala věděla jsem že se se mnou něco stalo a byla jsem při slyslech. Odvezla mě rychlá. Dělali mi Ct hlavy i EEG a výsledky dopadli výborně epilepsie se mi nepokázala..Ted po 3 měsících jsem byla na kontoloních vysledcích a to na magnetické rezonanci i EEG a také to dopadlo výborně...Ted odpočivam , nepiji alkohol ( někdy 2 malá piva) myslíte si že to bylo jen z vyčerpaní a že už se mi nemusí vrátit. Děkuji předem Janovská
Epilepsie má různé formy a na jejím vzniku se podílí různé faktory. Někdy to mohou být i dědičné dispozice. Nedědí se tedy přímo epilepsie ale určité předpoklady pro její vznik. Týká se to však jen některých forem onemocnění a proto by bylo nejlepší tento dotaz směřovat na neurologa vašeho partnera.