Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Mohu mít dva druhy epileptických záchvatů?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli mohu mít dva typy epileptických záchvatů? Mám generalizované záchvaty grand mail s amnesií a beru 2x denně Dretacen 500 mg. Před ním Lamictal, ale nezabíral. EEG vyšetření: záznam s poruchou areální diff a hmsf i specifických projevů FT bilat., s maximem T bilat -více vpravo. Poslední dobou se mi stává, že se začnu cítit jako před záchvatem (mívám auru), ale nemám pak záchvat, který znám, jen se nemůžu hýbat, upřeně se dívám jedním směrem, nemůžu ani mluvit, přitom všechno okolo vnímám, nebo si to alespoň myslím, protože se mi to stalo 3 x a nikdy u toho nikdo nebyl, takže nemůžu na 100% říct, jestli jsem na chvíli nebyla "mimo". Po tomto "zážitku" mě pokaždé bolí hlava, je mi na zvracení a jsem unavená. Zmatenost bych přičetla i tomu, že nevím, o co se jedná. Je tohle taky epileptický záchvat? Můžu mít dva typy? Nebo to udělala změna léčby? Lze podle EEG poznat, který typ záchvatů mám? Vím, že je to moc otázek, ale jsem z toho zmatená. Moc děkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku